Mensen beginnen vaak aan coaching omdat ze ergens frequent tegen aanlopen. Ze willen stilstaan bij deze problemen zodat ze  deze kunnen oplossen. Vaak is het moeilijk om deze problemen alleen op te lossen en daarom kan je zoeken naar ondersteuning om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Het kan hierbij om belemmeringen op het werk of thuis gaan. Het voordeel van de personal coach is dat zij mensen kan stimuleren om zich te ontwikkelen of nieuwe wegen in te slaan.

Een spiegel bij het probleemoplossen
In de relatie die tijdens de gesprekken ontstaat, neemt de coach de rol aan waarbij het gaat om “helping people to help themselves”. Ze zal dus geen instructies of leiding geven, maar je begeleiden tijdens het oplossen van je problemen. Ze fungeert dus als spiegel en klankbord. Het is de bedoeling dat je beter naar jezelf kan luisteren en je bewust wordt van je eigen waarden, overtuigingen, denkpatronen, gedragingen, attitudes en omgeving.

Persoonlijke aanpak
De coach levert maatwerk met behulp van een persoonlijke en effectieve benadering voor individuele ontwikkeling. Hierbij worden de methodes aangepast aan jouw vraag en behoeftes. Omdat het beantwoorden van je vraag plaatsvindt in stappen, krijg je per stap direct resultaat. Doordat er doelgericht gewerkt wordt, ontstaat er een praktische manier van aanpak om het probleem op te lossen. Aan de hand van oefeningen doe je ervaring op. Deze leermomenten uit de begeleiding kan je direct meenemen en in de praktijk inzetten.
Wil je hiermee aan de slag?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met onze coach in Eindhoven en omgeving »