Outplacement in Eindhoven

Outplacement coaching legt de nadruk op het krijgen van energie, vertrouwen en een proactieve houding. Wanneer u ontslagen dreigt te worden, noodgedwongen op zoek moet naar een nieuwe baan of boventallig wordt verklaard bent u bij uw coach voor outplacement in Eindhoven bij het juiste adres. Deze gebeurtenissen gaan vaak gepaard met het ervaren van stress, schaamte of onzekerheden. Een coach biedt handvatten en werkt samen om deze gevoelens de baas te zijn en zal daarnaast professionele hulp bieden bij het vinden van een nieuwe baan. Werkgevers zijn verplicht een transitievergoeding te betalen voor deze werknemers. Uw outplacementtraject kan hiermee worden vergoed.

Outplacementtraject coaching in Eindhoven

Een outplacementtraject is onderverdeeld in verschillende fases die worden doorlopen.

 • Fase 1: het verwerken van het ontslag. Vaak zijn de gevoelens van het ontslag nog niet verwerkt. Echter is dit van belang voor een optimaal functioneren en op zoek te kunnen gaan naar een nieuwe baan. De situatie van de vorige baan wordt in deze fase in kaart gebracht zodat de coach u beter zult begrijpen.
 • Fase 2: werken aan persoonlijke ontwikkeling. Dit wordt gedaan door uw zelfkennis te vergroten. Bijvoorbeeld door bewust te worden van uw kwaliteiten en talenten, maar ook waar uw verbeterpunten liggen.
 • Fase 3: de zoektocht naar een baan. De focus ligt hier op het ontdekken van het soort werk wat u graag wilt doen. Waar liggen uw interesses en wat vindt u nou echt belangrijk in uw werk?  Bij welk bedrijf is dit mogelijk? Ook kan er aandacht worden besteed aan uw sollicitatievaardigheden, netwerk skills en curriculum vitae.
 • Fase 4: het krijgen van ondersteuning en begeleiding bij het sollicitatieproces. Bijvoorbeeld door tezamen te evalueren over de sollicitaties en worden er aanvullende tips gegeven om de zoektocht naar de juiste baan te vergemakkelijken.

Coach outplacement in Eindhoven

Verschillende coaches in Eindhoven staan voor uw klaar om u te begeleiden in uw outplacementtraject. Kies een coach die bij u past om optimale resultaten te behalen.

Outplacement coaching bij GORTcoaching is:

Gespecialiseerd

in outplacement coaching gericht op het zoeken naar nieuwe inzichten in uw werk

Reflecteren

en sturen op basis van uw behoeften en ambities

Persoonlijke

werkgerelateerde doelen en waarden ontdekken

Gericht

op specifieke herinrichting van uw werk- en levensomgeving

Algemene info over coaching

 

Kosten

149,- euro per uur excl. BTW

Wanneer starten

Vaak per direct. Kijk hiervoor in de agenda van uw coach.

Trajectduur

5 tot 10 gesprekken. Persoonlijk afgestemd tussen u en uw coach.

Outplacement Coaching voor groepen

Naast persoonlijke coaching kunt u ook kiezen voor een outplacementtraject voor groepen (met inspirerende kick-off bijeenkomst). Dit groepstraject kunt u starten wanneer outplacement meerdere medewerkers uit u organisatie betreft. In dit groepstraject wordt er ook aandacht besteed aan persoonlijke coaching. Het delen van ervaringen met mensen die in dezelfde situatie zitten blijkt voordelig te zijn voor het verloop van het traject. Neem contact op met thomas@gortcoaching.nl voor meer informatie.

Over outplacementcoaching

Outplacement coaching is geschikt bij
 • Ontslagpremie
 • Onvrijwillige transfer
 • Overtallig verklaard
 • Ontslag
 • Herorganisatie
Fases van een outplacement traject
Tijdens een ouplacementtraject begeleidt een outplacementcoach van GORTcoaching u door verschillende fases:

 • Verwerking – Het verwerken van het verlies van uw huidige baan kan veel tijd kosten. Voor veel mensen voelt dit verlies als gefaald hebben en als een deuk in het zelfvertrouwen. Samen met de coach gaat u de gebeurtenis proberen te begrijpen en hiermee proberen te verwerken.
 • Persoonlijke ontwikkeling – Ook probeert de coach samen met u te ontdekken waar uw kwaliteiten liggen en aan welke punten u nog kunt werken. Daarnaast probeert u uw behoeften in uw werkomgeving op te helderen en geeft u aan wat u belangrijk vindt in een baan.
 • Zoektocht naar een baan – Het zoeken naar uw mogelijkheden in verschillende bedrijven staat in deze fase centraal. U onderzoekt de arbeidsmarkt en kijkt in welk werkveld u graag zou willen werken. Ook wordt er gewerkt aan uw netwerk- en sollicitatievaardigheden. Zo kunt u goed voorbereid de zoektocht beginnen.
 • Ondersteuning en begeleiding – De coach ondersteunt u tijdens deze laatste fase met het vinden van een baan. Er zullen begeleidende gesprekken plaatsvinden om te evalueren hoe het sollicitatieproces gaat. Ook worden er tips gegeven om het vinden van een nieuwe werkomgeving makkelijker te maken.
Met welke vragen kan ik terecht bij een outplacementcoach?
U kunt denken aan vragen zoals:

 • Wat is een goede loopbaanrichting voor mij?
 • Hoe kan ik mij beter voorbereiden op een sollicitatiegesprek?
 • Ik word met ontslag bedreigd, wat kan ik het beste doen?
 • Hoe zou ik mijn curriculum vitae kunnen optimaliseren?

Op deze (en andere) vragen kunt u antwoord krijgen van een outplacementcoach. De coach zal er samen met u voor zorgen dat uw werksituatie en uw toekomstige werksituatie aangenamer en verbetert wordt.

Wat kan outplacementcoaching u opleveren?
De volgende voordelen kan outplacementcoaching u opleveren:

 • Persoonlijke ontwikkeling en zelfkennis over uw interesses en werkwaarden
 • Ondersteuning bij het proces van het verbeteren van uw positieve eigenschappen en effectiviteit
 • Begeleiding bij het zoeken naar een geschikte, nieuwe werksituatie
 • Duidelijkheid over welke stappen u het beste kunt nemen in elke fase van uw traject
 • Kans om de arbeidsmarkt te onderzoeken en eventueel een carrièreswitch te maken
Welke methodieken worden ingezet?
Elke coach van GORTcoaching heeft zijn of haar eigen werkwijze en specialisme. Het is belangrijk dat u een coach kiest waarvan u denkt dat de werkwijze het beste bij u zou kunnen passen. Voor outplacementcoaching passen de coaches bijvoorbeeld facetten toe van technieken en methodieken als Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationeel Emotieve Therapie), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen en MMS coaching (Motivating Management Service).