Werkstress wordt door veel mensen ervaren. Uit onderzoek is gebleken dat stress op het werk in Nederland de afgelopen jaren is toegenomen. Een op de drie gevallen van het ziekteverzuim in Nederland wordt hierdoor veroorzaakt. Stress coach Eindhoven kan een goed hulpmiddel bieden voor het aanpakken van deze werkstress.

De stress coach Eindhoven gebruikt een systematische aanpak waarbij de focus ligt op oplossingen voor de stress op uw werk. Hierbij wordt gekeken naar het gedrag en de persoonlijke ontwikkeling van de coachee op het werk. Aan de hand van deze informatie gaan de stress coach Eindhoven en de coachee samen op onderzoek uit om de stressoren te identificeren, oplossingen voor deze stressoren te vinden en tot slot veranderingen te bereiken. Deze veranderingen komen tot uiting in een verhoging van de stressresistentie en een betere omgang met situaties die een hoog drukgehalte bevatten. Daarnaast worden coachees zowel pro-actiever in het managen van hun werk als het managen van hun leven.

Naast deze directe vorm van coaching, ter bestrijding van werkstress, is er ook een indirecte aanpak. Hierbij geeft de coachee bijvoorbeeld aan dat hij of zij de resultaten van de werkgerelateerde doelen wil verbeteren, de eigen effectiviteit wil boosten of de eigen communicatieve vaardigheden wilt bijspijkeren. Wanneer de coachee deze kwaliteiten beter leert te gebruiken is het mogelijk dat de stress die door de coachee wordt ervaren verminderd.

Ten slotte kan coaching ingezet worden voor zowel werknemers op het niveau van productrealisatie als werknemers op het niveau van bijvoorbeeld financieel beheer. Wat betreft werknemers op bestuurlijk niveau moet de coach naast coaching psychologie ook gespecialiseerd zijn op andere gebieden zoals consultant of klinische psychologie. Dit verzekerd dat beide partijen op hetzelfde niveau zitten en faciliteert daarmee een soepele samenwerking om tot een bevredigend resultaat te komen.

Door: Robin van Braam

 

Kijk direct in de agenda en plan uw gratis oriëntatiegesprek met onze coach in Eindhoven